Secretul longevităţii. Metode inedite prin care poţi trăi 100 de ani

15

Besse Cooper, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit în urmă cu o săptămână la vârsta de 116 ani. Înainte de a muri americanul a lăsat în urmă câteva sfaturi prin care unii cred că ar fi dezlegat secretul longevităţii.

Longevitatea este un subiect la care oricine s-a gândit într-un moment al vieţii. Chiar dacă unii specialişti susţin că o alimentaţie sănătoasă este cheia longevităţii, sfaturile lăsate în urmă de cel care a fost cel mai vârstnic om de pe planetă arată de fapt contrariul.

Printre sfaturile care stau la baza unei vieţi lungi se află totuşi şi aspecte care fac referire la alimentaţie, dintre acestea cele mai rezonante fiind renunţatul la produsele fast-food şi alimentele precum chipsurile, scrie Mediafax.ro.

Deşi poate părea un sfat cu totul bizar, se pare că activităţile care solicită creierul sunt indicate în longevitate. Doctorul Marios Kyriazis susţine că cititul invers sau folosirea mâinii opuse la scris pot ajuta la reconstruirea celulelor nervoase.

Cât despre alimentele care pot determina corpul să aibă o existenţă cât mai lungă, se pare că produsele roşii au o înclinaţie spre sănătate. Ca de exemplu, ardeii iuţi roşii, roşiile sau sfecla roşie sunt alimente care gătite secretă substanţe ce pot ajuta la lupta împotriva cancerului sau a bolilor de inimă, afirmă doctorul Susan Jebb, potrivit tabloidului britanic Daily Mail.  

O altă metodă ceva mai ciudată care se spune că ajută la longevitate este respiratul printr-un pai. Doctorul Mike Moreno, autor al lucrării “Planul de 17 zile pentru a opri îmbătrânirea” este de părere că doar câteva minute de respirat zilnic printr-un pai îmbunătăţesc capacitatea plămânilor.

Consumul de ceapă este un alt sfat prin care oricine îşi poate îmbunătăţi sănătatea şi implicit creşte longevitatea. Ceapa reduce riscul de apariţie a cancerului ovarian sau a celui de gât, acestea conţinând de asemenea substanţe antioxidante, potrivit sursei citate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/secretul-longevitatii-metode-inedite-prin-care-poti-trai-100-de-ani_1071865.html#ixzz2EutJsTBB

Citește și

Cmentariile sunt închise