Secretarul de stat MADR, în vizită în China

23

ion_utiuÎn perioada 18–21 mai 2015, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale condusă de Secretarul de Stat Ioan Uțiu a efectuat o vizită în Republica Populară Chineză. 

Ioan Uțiu a transmis aprecierea pentru experiența Chinei în domeniile agricultură, cercetare agricolă și mediu, și a exprimat deplina deschidere a țării noastre pentru investiții și parteneriate sustenabile.

În intervenția sa de la recepția oficială dedicată delegației române, dl. Ioan Uțiu a declarat: “În calitatea sa de membru al Uniunii Europene, statul român promovează asocierea cu parteneri puternici, cu intenții dovedite atât în trecut cât și în prezent. România nu uită că, indiferent de cursul evenimentelor și istoriei, China a fost și este un mare și statornic prieten. Preocuparea dumneavoastră, în marea provincie Hebei, pentru siguranța alimentară, dublată de idei moderne de dezvoltare rurală, de investiții majore și politici avansate de mediu mă face să cred că vom avea o colaborare care va aduce prosperitate ambelor părți. Vă așteptăm la București cu pâine și sare, așa cum spune obiceiul, dar și cu propuneri concrete, deschise, așa cum se cuvine între prieteni ce vor binele comun!”

Pe parcursul celor patru zile, participanții la discuţii au pus accentul pe potențiala implicare a părţii chineze în dezvoltarea unor proiecte majore de investiţii în România – în domeniul agriculturii și industriei alimentare. Astfel, la fiecare reuniune sau vizită, delegația MADR a prezentat oportunităţile de investiţii şi avantajele pe care România le poate oferi investitorilor chinezi.

Vizita delegației oficiale MADR în China a reliefat perspectiva unor parteneriate solide, proiecte de dezvoltare durabilă care vor duce, în final, la obţinerea de rezultate concrete reciproc avantajoase.

Citește și

Cmentariile sunt închise