SECETA STAPANESTE TREI SFERTURI DE TARA

118

Agricultura României este pe cale să primească o lovitură puternică. Deja vorbim în unele zone ale ţării de secetă extremă, în timp ce în altele fenomenul este moderat şi puternic.

In județul Harghita nu au mai fost ploi de peste 80 zile sau au fost nesemnificative, spun specialiștii, potrivit radiomures.ro.

Directorul Direcţiei Agricole Harghita a declarat că acest an continuă să fie unul foarte dificil din cauza conditiilor meteorologice.

Lipsa de precipitaţii a afectat şi producţia de sfeclă de zahăr şi grâul recoltat în perioada de vară, unde s-au înregistrat scăderi de 10%, dar şi producţia de furaje. Şeful Direcţiei a precizat că nu îşi aminteşte ca judeţul să se mai fi confruntat cu un an în care vremea să aibă oscilaţii atât de mari.

Singurele regiuni în care cantitatea de apă aflată în sol este satisfăcătoare sunt centrul şi Sud-Estul Transilvaniei, însă dacă nu plouă în următoarea perioadă situaţia poate deveni dramatică şi aici.

În acest moment, cele mai afectate sunt Bărăganul, Dobrogea şi Oltenia, acolo unde luna trecută cantităţile de precipitaţii nu au fost însemnate iar seceta este deja extremă.

Daniel Alexandru, șef Laborator Agreometeorologie ANM a confirmat si el ca  suntem în situația de a avea trei sferturi din țară acoperită de secetă, motiv pentru care mulți dintre fermieri și-au amânat lucrarile agricole de toamnă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult