Seceta lasă Uniunea Europeană fără carne

Producţia de carne a UE se va reduce în acest an, din cauza costurilor ridicate la furaje, dar şi a recesiunii economice, potrivit unui raport al Direcţiei Generale pentru Agricultură (DG Agri) a Comisiei. Există şi o excepţie: carnea de pui, care rămâne pe creştere.

Astfel, în acest an, producţia de carne ar urma să se reducă cu 0,6% până la 44,4 milioane de tone (carcasă), cea mai mare scădere fiind prognozată la carnea de vacă (scădere de 4,6%, la o producţie estimată de 7,83 milioane de tone), urmată de carnea de ovine şi caprine (-1,3 % până la o producţie de 0,98 milioane de tone) şi carnea de porc (-0,5 % până la o producţie de 23 milioane de tone). La pui, în schimb, este estimat un avans de 1,9%, producţia urmând să se ridice la 12,6 milioane de tone.

Anul viitor, producţia totală de carne a UE va scădea cu 1,4%, potrivit raportului DG Agri, urmând să se ridice la 43,8 milioane de tone. Cel mai mare recul este aşteptat la porc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult