Secetă în anumite regiuni din România

fermierfff

Potrivit ultimului raport dat publicității de Administrația Națională de Meteorologie în anumite regiuni din România s-a instalat deja seceta.

“Aprovizionarea cu apă accesibilă plantelor de grâu de toamnă pe adâncimea de sol 0-100 cm, se va încadra în limite satisfăcătoare, în Maramureș, Crișana, nordul și vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei și al Moldovei, vestul Munteniei, local în vestul Banatului. Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată și puternică) se vor înregistra în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, Olteniei, Moldovei, Transilvaniei și Banatului.
În cultura de porumb, conţinutul de apă în stratul de sol 0-20 cm, va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (secetă pedologică puternică și izolat extremă), în majoritatea zonelor de cultură. Pe suprafeţe agricole extinse din Banat, Maramureș, sudul Crișanei, nord-vestul Olteniei, nordul Moldovei și izolat în centrul Transilvaniei, rezerva de umiditate din sol se va situa în limite satisfăcătoare”, se arată în raport.