Secetă cumplită. A fost declarată stare de dezastru

Autoritățile au declarat stare de dezastru la nivel naţional după ce o secetă cumplită a afectat deja numeroase culturi și surse de apă, punând în pericol zeci de mii de gospodării și afectând deopotrivă oameni și animale.

Astfel, Preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, a declarat ieri stare de dezastru la nivel naţional, informează DPA, citată de AGERPRES.

Cel puţin două milioane de persoane sunt afectate de secetă. Recoltele din 12 districte, dintre cele 47, au fost afectate. Numeroase surse de apă, precum rezervoare şi fântâni au secat. Oamenii sunt nevoiți să parcurgă distanţe foarte mari pentru a găsi apă pentru gospodăriile şi animalele lor domestice, conform Societății de Cruce Roşie din Kenya.

Serviciul de meteorologie din Kenya a prognozat că vremea neobişnuit de însorită şi de secetoasă va continua, ceea ce va conduce la o penurie de alimente şi apă ce va afecta oamenii şi animalele în următoarele luni.

Prognozele preliminare sugerează că seceta ar putea dura până în 2022, meteorologii estimând că vor fi consemnate mai puţine precipitaţii în sezonul ploios care urmează, din octombrie până în decembrie.

Potrivit autorităţilor, fuseseră deja consemnate cantităţi reduse de ploaie în sezonul ploios din acest an, din martie până în mai, în special în districtele din estul şi nordul ţării.

Conform unui comunicat emis de Guvernul kenyan, provizii de apă şi alimente urmează să fie distribuite gospodăriilor afectate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole