Seceta amenință județul Vaslui

27

seceta-cartofi-copyReprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui au avertizat recent că alimentările cu apă de suprafață și subterană se situează sub limita normală a acestei perioade. Lipsa de precipitații din ultima perioadă ridică riscul apariției secetei hidrologice. Nu vor fi probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă a populației, însă agricultorii ar putea fi afectați. 

„Am avut un an bun , din punct de vedere pluviometric. Seceta nu s-a făcut simţită până acum, dar se pare ca vom avea probleme. Deja hidrologic o simţim, iar în scurtă vreme o vor simţi probabil şi agricultorii”, a declarat prefectul Radu Renga, citat de ziarul regional al Moldovei, Evenimentul.
Pe de altă parte, specialiștii confirmă situația. „Pentru luna septembrie şi octombrie se estimează ca debitele medii lunare să fie undeva între 10 şi 30% din normal în bazinul Bârladului şi de 35% în Prut, de aceea spunem că seceta hidrologica deja s-a instalat”, a declarat jurnaliștilor moldoveni Gheorghe Chelsoi, şeful Sistemul de Gospodărire a Apelor.
Rezervele de apă potabilă a județului Vaslui sunt de aproximativ 10 milioane mc, ceea ce ar putea asigura alimentarea populației timp de câteva luni, au anunțat autoritățile.
Sursa: recolta.eu
Citește și

Cmentariile sunt închise