Seceta a afectat aproximativ 40% din suprafata arabila a Romaniei

12

Seceta a afectat peste 3,7 milioane de hectare de teren (aproximativ 40% din suprafata arabila), iar in cazul graului 30% din culturile insamantate in toamna lui 2011 au suferit de lipsa apei.
„In urma evaluarii suprafetelor afectate de seceta, situatia estimativa se prezinta astfel : suprafata totala afectata de seceta este de peste 3,7 milioane de hectare

Din totalul suprafetei insamantate cu grau in toamna anului 2011, circa 30,5% a fost afectata de seceta”, potrivit MEDIAFAX.

Suprafata agricola a Romaniei este de 14,7 milioane de hectare, dintre care terenul arabil ocupa aproximativ zece milioane de hectare.
De asemenea, la culturile de primavara, au fost afectate de seceta peste 1,7 milioane de hectare, ceea ce reprezinta circa 32,5% din suprafata totala cultivata la inceputul anului.

Din culturile de primavara afectate de seceta, cea mai grava situatie se regaseste la porumb (81,2% din suprafata insamantata) si la floarea-soarelui (45,8%).

Potrivit MADR, exploatatiile de mici dimensiuni si de subzistenta, detinute de persoane fizice, au suferit cel mai mult de pe urma secetei.
Astfel, dintre terenurile afectate de seceta, peste 1,2 milioane de hectare apartin unor feme mici si de subzistenta, cu dimensiuni cuprinse intre unu si zece hectare, care sunt exploatate de peste 523.000 de fermieri persoane fizice. La acestea se adauga circa 35.000 de fermieri persoane fizice, care exploateaza ferme cu dimensiuni de peste zece hectare.

Numarul total de fermieri inregistrati la APIA depaseste 1,1 milioane.

Citește și

Cmentariile sunt închise