Se schimbă prețul laptelui

Organizațiile de producători de lapte au reușit să obțină o victorie importantă în lupta cu marii industriași.
lapte
Negocierierile dintre fermierii francezi și grupul Lactalis s-au încheiat, astfel că protestele zootehnistilor din Hexagon au luat sfârșit. În urma discuțiilor s-a convenit ca prețul mediu pentru anul 2016 să fie de 275 euro pe tona de lapte. „Este un preț care aduce Lactalis la nivelul competitorilor”, a declarat Dominique Barrau, secretarul general al Federației Naționale a Sindicatelor Exploatațiilor Agricole (FNSEA), cel mai mare sindicat al fermierilor francezi. Prin comparație, în țara noastră sunt regiuni în care tona de lapte este plătită cu mai puțin de o sută de euro.
În Franța, mișcările de stradă din ultima săptămână au fost deosebit de puternice. Nu au fost violențe, dar fermierii au mers în fața sediului Lactalis, aflat în orașul Laval, din nord-vestul țării, cu tractoarele și animalele. Același lucru s-a petrecut și în celelalte regiuni ale Hexagonului, acolo unde zootehnistii și-au dus animalele în parcările supermarketurilor.
Producătorii europeni de lapte se chinuie în prezent să facă fată scăderii prețului, ca urmare a supraproducției provocate de decizia de anul trecut a UE de a renunța la cotele de producție, la care s-au adăugat embargoul impus de Rusia pentru produsele alimentare occidentale și diminuarea importurilor de lactate în China.
Lactalis deține brandurile de lactate President, Bridel, Galbani și Lacteli și are o cifră de afaceri de 17 miliarde de euro și aproximativ 75.000 de angajați în 85 de tări din Europa, cele două Americi, Asia și Africa, precum și facilităti de producție în 43 de tări.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole