28 mai 2022 - 00:18

Se schimbă normele privind etichetarea mierii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a operat modificarea normelor privind etichetarea mierii – denumire, descriere, definire, caracteristici şi compoziţie –, se anunță într-o postare pe pagina de Facebook a MADR.

Este vorba despre normele care erau reglementate de Ordinul comun al MADR, al Ministerului Sănătății (MS) și al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) nr. 522/798/317/2003.

Astfel, în textul ce urmează a fi notificat către Comisia Europeană, a fost introdusă obligativitatea menționării pe eticheta mierii, atât a țărilor de proveniență, cât și a procentului de miere din fiecare țară, în ordine descrescătoare.

Etichetarea mierii sub noua formă propusă urmărește în egală măsură protejarea atât a apicultorilor, cât și a consumatorilor români.

„Printr-o etichetare corectă a mierii din import, apicultorul român va fi protejat împotriva concurenței neloiale, iar consumatorul final va cumpăra numai pe baza unor informații clare și complete”, se arată în anunțul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.