Se schimbă ministrul agriculturii? Cine e favorit să-i ia locul lui Petre Daea la MADR

Se pare că zilele lui Petre Daea în fruntea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) sunt numărate. Tot mai multe voci spun că acesta va fi înlocuit, odată cu rotativa guvernamentală care va fi implementată la 1 iunie, plătind pentru eşecurile în lanţ legate de despăgubirile fermierilor şi pentru gafele publice.

Negocierile se poartă la foc continuu în aceste zile între PSD și PNL pentru a stabili cine va ocupa scaunul de la MADR, însă se pare că există deja un favorit. În locul lui Petre Daea ar putea veni Florin Barbu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

”În cercurile apropiate politicii se știe și care va fi noul ministru. Este un băiat tânăr, domnul Florin Barbu. Îl cunosc de când era director la ANIF și, personal, aștept foarte multe de la el. Acestea sunt informațiile mele”, a precizat Marin Anton, fermier și fost deputat, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV.

Fermierii speră ca această schimbare să aducă și o altă abordare, atât în negocierile de la Bruxelles, cât și în cele din cadrul partidului și Guvernului. Aceștia își doresc ca șeful MADR să fie un politician ”cu greutate”, care să poată obține ceea ce este nevoie pentru fermieri.

”Pentru mine, lucrurile sunt foarte clare. Dacă este persoana de care s-a făcut vorbire, înseamnă că la rotativă, Ministerul Agriculturii va rămâne tot la PSD, ceea ce este un lucru extraordinar de bun măcar din punct de vedere al continuității ca politică în minister”, a precizat fermierul Bogdan Soare pentru AGRO TV.

”Important e să rămână cu continuitate și să aibă sprijinul nu numai al premierului, ci și al președintelui de partid. Acum Marcel Ciolacu va fi și prim-ministru, și președinte de partid; în mod normal, dacă și-l pune acolo pe domnul Barbu, cred că va sprijini politica, să nu-l mai înjure fermierii și pe domnul Barbu cum l-au înjurat pe Daea”, a subliniat Marin Anton.

”Mi-aș dori ca ministerul acesta să fie considerat un minister extrem de important, Agricultura, după Finanțe, Sănătate și Învățământ, ar trebui să fie cam pe același plan. Cred că merită și acest minister un om politic cu greutate, care să poată să negocieze într-un partid și să bată cu pumnul în masă. Să fie unul dintre liderii acestui partid, nu contează că e PSD sau PNL”, a completat Aurel Pană.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole