SE INCHID TREPTAT FOCARELE DE PPA DAR OCHII SUNT ATINTITI PESTE GRANITA CATRE ALTA AMENINTARE

Focarele de pestă porcină se închid unul câte altul, însă autoritățile sanitar veterinare rămân în alertă. Vine o perioadă extrem de periculoasă. Odată cu Crăciunul, gospodarii sunt tentați să vândă carne către cunoscuți sau să o transporte la rudele din alte localități. Atenție însă! Circulația cărnii se face doar cu documetele alături, în caz contrar polițiștii aflați în trafic vor confisca toate produsele. Cu doar cîteva zile înaintea Ignatului, ziua în care porcii sunt sacrificaţi în gospodăriile românilor, comitetul pentru combaterea bolilor Buzău emite noi avertizări în ceea ce privește răspândirea pestei porcine. Pe de o parte veștile sunt bune, asta pentru că trei din cele șapte focare de pestă porcină din județul Buzău au fost declarate oficial închise. Însă pe de alta , autoritățile rămân în alertă și vin cu un mesaj clar în ceea ce privește achizionarea cărnii de porc și mai ales transportul cărnii de porc. Cei care vor ignora acest mesaj vor fi sancționați și vor rămâne și fără marfa .

Și chiar dacă pericolul răspândirii virusului pestei porcine pare că e ținut sub control, autoritățile sanitar veterinare se tem acum de o alta boală care a fost depistată la granița cu România, în Bulgaria. Este vorba despre gripa aviară, o boală cu care Buzăul s-a confruntat în anii 2005-2006. Deocamdată nu s-au înregistrat cazuri de gripă aviară în România, însă autoritățile sunt de părere că paza bună trece primejdia rea, așa că este bine ca aceste avertizări să nu fie ignorate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult