Se extinde producția de floarea-soarelui din România. Investiție de 14 milioane de euro!

Corteva Agriscience a finalizat o investiţie suplimentară de 14 milioane de euro în unitatea de producţie de la Afumaţi, judeţul Ilfov, una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie pe care compania le deține în întreaga lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România.

„Corteva Agriscience accelerează dezvoltarea diviziei de seminţe de floarea-soarelui a companiei în Europa, odată cu finalizarea unei investiţii suplimentare de 14 milioane de euro în facilitatea de producţie de la Afumaţi, România. Investiţia va permite companiei să vină în întâmpinarea cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate din partea fermierilor, la nivel naţional şi internaţional. Unitatea de producţie a seminţelor de la Afumaţi, aflată la 12 km est de Bucureşti, este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie Corteva din lume şi cea mai mare staţie de procesare a seminţelor din România. Aflată în funcţiune încă din 2006, aceasta produce seminţe de porumb şi floarea-soarelui, care înglobează tehnologii avansate, pentru clienţi de pe întreg teritoriul Europei”, se menţionează într-un comunicat al companiei remis marţi AgroTV.

Prin acest proiect investiţional, constând într-o nouă unitate de depozitare şi condiţionare, Corteva Agriscience va putea să scurteze lanţul de aprovizionare, sporeindu-și astfel atât capacitatea de reacţie şi de livrare, cât şi capacitatea de prelucrare la nivel european, pentru a susţine creşterea din regiune.

Potrivit reprezentanților companiei, suma totală investită în unitatea de producţie a seminţelor din Afumaţi a depăşit, odată cu finalizarea noii investiții, 74 de milioane de euro.

Prezent marţi la evenimentul de inaugurare de la Afumaţi, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a salutat investiția Corteva Agriscience România, arătând că aceasta va putea contribui la extinderea rolului agriculturii româneşti la nivel european.

„Investiţiile în agricultură sunt de o importanţă crucială, mai ales în actualul context social şi economic. Sprijinul pentru dezvoltarea afacerilor sustenabile din agricultură, parteneriatul strâns şi dialogul constant cu fermierii şi cei care contribuie la menţinerea unui nivel ridicat al producţiei româneşti sunt principiile fundamentale după care îmi ghidez activitatea la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Felicit Corteva Agriscience România pentru contribuţia pe care o are prin această investiţie asupra extinderii rolului agriculturii româneşti în plan European”, a spus Chesnoiu.

La rândul său, adjunctul şefului de misiune de la ambasada SUA în România, Shane Dixon, a arătat că „succesul Corteva Agriscience la nivel mondial, inclusiv în România, se datorează eforturilor permanente de a colabora cu fermierii, de a le respecta nevoile şi de a identifica soluţii inovatoare pentru a răspunde acestor cereri”, adăugând că „noua linie de floarea-soarelui este doar un alt exemplu al contribuţiei companiei Corteva la agricultura locală, companie ce se axează pe calitate, inovaţie şi durabilitate”.

Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania&Moldova, a transmis că noua investiţie va ajuta fermierii să obţină rezultate mai bune şi să răspundă cererii tot mai mari de seminţe de floarea-soarelui de înaltă calitate.

Corteva Agriscience are aproape 300 de angajaţi permanenţi şi sezonieri în România, care asigură ciclul de producţie complet al hibrizilor Pioneer de înaltă calitate. Noua investiţie va permite companiei să creeze aproape 20 de noi posturi contractuale, ceea ce va sprijini dezvoltarea comunităţii locale. Facilitatea de la Afumaţi îşi extinde producţia, în linie cu Obiectivele de durabilitate 2030 (2030 Sustainability Commitments) asumate de Corteva Agriscience, pentru a sprijini creşterea rezilienţei sistemului nostru global de hrană.

Corteva, Inc. este o companie globală activă în domeniul agriculturii, cotată la bursă, care îmbină inovaţia de top în industrie cu implicarea clienţilor şi execuţie operaţională de înalt nivel pentru a livra în mod eficient soluţii la problemele cele mai presante întâmpinate de agricultură la nivel mondial. Cu ajutorul unora dintre cele mai renumite mărci în agricultură, Corteva generează o preferință de piață avantajată prin strategia sa unică de distribuție, completată de un mix global echilibrat și diversificat de produse și servicii digitale pentru semințe și protecția culturilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole