19 septembrie 2021 - 20:04

Se dau primele fonduri europene pentru tinerii din Diaspora? Proiecte depuse pe submăsura 6.1

Alocarea financiară de 20 de milioane de euro pentru tinerii din Diaspora pe submăsura 6.1 – instalare tânărului fermieri, a venit cu speranțe mari, însă în primele sesiuni, nici un cent nu a fost accesat. Acest lucru pare că se va schimba, însă, în această sesiune.

Potrivit directorului general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai Moraru, până la această dată au fost depuse 186 proiecte, cu o valoare cumulată de 7,54 milioane euro.

”PNDR 2014-2020 a reprezentat 9,4 miliarde de euro. Cu absorbția suntem acum la 78%, având plăți efectuate de 7,4 miliarde de euro. Sprijinul pentru tinerii din Diaspora este o bucățică de 20 milioane de euro, dar este o bucățică de început. La început a fost mai dificil pentru tinerii aflați în străinătate. Poate nici pârghiile comunicaționale pe care le-am avut la dispoziție nu au fost cele mai potrivite. În momentul de față, îmbucurător, avem deja depuse 186 proiecte, cu o valoare de 7,54 milioane euro. E un pas mare și ne bucură mult”, a precizat șeful AFIR într-un interviu la TVR Internațional.