Se crapă pământul! Urmează două luni de caniculă şi secetă

Meteorologii au anunţat încă două luni sumbre pentru agricultură, cu temperaturi care vor depăşi media specifică acestei perioade în România. Zonele cele mai afectate sunt cele mai importante regiuni agricole ale ţării, cele de est şi de sud. Seceta accentuată de până acum se va transforma în secetă severă. Astfel în luna august, masele de aer tropical din sudul continentului şi chiar din Africa de Nord vor ajunge pe teritoriul ţării noastre. 

În consecinţă, există posibilitatea serioasă ca temperaturile să urce frecvent la 35 de grade Celsius, precizează rtv.net.

Nici luna septembrie nu va aduce modificări majore. Dacă în mai toată Europa temepraturile se vor încadra în limite normale, Europa de Sud-Est va fi marcată de tot de valuri de aer tropical. Meteorologii estimează că prima decadă din septembrie va aduce temepraturi de peste 30 de grade.

Perspectivele sunt cu atât mai sumbre cu cât luna octombrie este în mod obişnuit o lună cz precipitaţii reduse, astfel că există riscul ca pământul să rămână uscat cel puţin până în noiembrie

Citește și

Comentariile sunt închise