Fermierii vor să numească ei ministrul agriculturii! ”Trebuie să-l punem noi”

Chiar dacă noul Plan Național Strategic (PNS) a fost aprobat și a intrat deja în vigoare, există voci din rândul fermierilor care critică dur atât conținutul, cât și modul de elaborare al acestuia și consideră că ar trebui să aibă un cuvânt de spus la numirea ministrului agriculturii.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, președintele Sindicatul Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă, și-a exprimat dezamăgirea legată de Planul Național Strategic. Fermierul susține că PNS-ul este un dezastru pentru fermierii mici și mijlocii.

”Lovitură maximă pentru fermierul mic și mijlociu și pentru satul românesc. PNS-ul nu s-a scris pentru noi, s-a scris pentru multinaționale. Nu ne-a întrebat nimeni nimic, au spus că va fi benefic pentru țara românească, dar nu este. Am încercat să-l aduc înapoi și mi s-a spus de la Bruxelles că dacă încerc să-l întorc, riscăm să rămânem fără banii pe 2023.

Pentru noi este o lecție de viață să știm, de azi înainte, pe cine punem. Noi trebuie să punem ministrul agriculturii din rândul fermierilor, să-l punem noi. Ministrul agriculturii trebuie aprobat de către noi, fermierii din România, pentru că noi lucrăm cu el.

PNS-ul este un dezastru. Vă dați seama că 9,8 miliarde de euro merg la subvenții, pentru fermele mici și mijlocii se dau 200 milioane euro, iar diferența de 5,8 miliarde merge către fermele mari. Cu ce am ajutat satul românesc, cu ce am ajutat făuritorul de hrană?”, a spus Ștefan Muscă în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole