Se caută Satul Cultural al României 2014

9

satromanesc

Asociaţia Cele mai frumoase sate din România (AFSR), sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, a anunțat lansarea programului cultural și turistic “Satul cultural al României 2014”, în cadrul căruia o comună din România, aleasă pe baza unei oferte de evenimente culturale și sportive, va primi titlul de Sat cultural al României 2014, potrivit crisana.ro.

Programul cultural presupune organizarea a cel puțin 10 evenimente (muzică, dans, tabere, festivaluri etc.) de către comuna câştigătoare și AFSR, prin care se va promova moștenirea culturală a satului românesc. Pentru buna reușită a candidaturii este încurajat parteneriatul și realizarea unui pachet cultural constituit pe baza tradiției locale. Candidaturile se primesc până la data de 16 decembrie 2013.Programul a fost structurat după modelul Capitalei Culturale Europene, iar organizatorii îşi propun promovarea culturii și artei populare românești și europene, promovarea artei gastronomice, produselor tradiționale și de meșteșug din România, promovarea turismului rural, agroturismului și ecoturismului, patrimoniu cultural viu, oameni și locuri din România.

Comuna câștigătoare va fi anunțată vineri, 24 ianuarie 2014, în cadrul unui eveniment care va fi organizat la Muzeul Satului din București. Exemple de evenimente organizate de AFSR în cadrul programului Satului Cultural al României: Festivalul Francofoniei (martie 2014), Festival de Film (Festivalul de film vechi, color și alb-negru – iulie 2014), Tabăra Europeană de Fotografie, Film și Documentar Turistic (august 2014), Maraton Cultural și Sportiv european (iulie 2014), Festival de Artă Gastronomică Europeană. Programul Satul Cultural al României 2014 se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, cu sprijinul Delegației Wallonie – Bruxelles, Ambasadei Elveției în România, Ambasadei Statului Israel, Muzeul Satului Dimitrie Gusti din București.  Mai multe informații: aici.

Citește și

Cmentariile sunt închise