Scutire la plata impozitului pentru proprietarii terenurilor degradate

17

teren

Legea 262/2013, publicată în Monitorul Oficial în data de 7 octombrie 2013, introduce în cuprinsul Codului Fiscal (completează Art. 286 din Legea 571/2003 – n.r.) prevederi potrivit cărora, începând cu data de 1 ianuarie 2014, proprietarii de terenuri degradate pot beneficia de scutirea la plata impozitului pe teren, cu condiția respectării cerințelor noii legi care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014.

Potrivit noilor modificări, Consiliul Local poate acorda scutire de la plata impozitului pe teren pentru proprietarii de terenuri degradate sau poluate, neincluse în perimetrul de ameliorare, la solicitarea acestora, cu avizul favorabil al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice.

Avizul MADR și cel al MMSC se vor solicita după depunerea documentelor justificative de către proprietarii terenurilor și are ca scop identificarea terenurilor degradate sau poluate, neincluse în perimetrul de ameliorare, precum și delimitarea acestora.

Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică persoanei respective, cu începere de la data de 1 a lunii următoare celei în care au fost obținute avizele favorabile. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise