Schimbarea Programului Tomata îi nemulțumește pe fermieri! ”Se vorbește mult și se face puțin”

Programul tomata a fost schimbat, începând de anul acesta, în programul pentru legume în spații protejate. Prin această măsură, conducerea Ministerului Agriculturii vrea să susțină un număr mai mare de fermieri și să stimuleze cultivarea mai multor legume în extrasezon.

Cu toate acestea, nu toți fermierii sunt mulțumiți de aceste schimbări. Unii legumicultori spun că programul era mai bun în forma veche.

”Programul Tomata trebuia să rămână așa cum a fost, aceasta este părerea mea. L-au redus de la 3.000 euro la 2.000 euro, se va baza pe alte criterii, sunt mulți oameni care nu au știut că se va face treaba aceasta și s-au baza pe cultura aceasta pentru că erau niște bani bineveniți. Eu consider că era bine cum a fost acum 2 ani și acum 3 ani”, a spus legumicultorul Antonio Bocai pentru AGRO TV.

Fermierul susține, totuși, că nu se gândește deocamdată să treacă și la alte culturi, pentru că tomatele asigură o stabilitate financiară, cel puțin în extrasezon. Dacă anul trecut prețul roșiilor începea de la 15 lei/kg, legumicultorul speră ca și anul acesta să obțină prețuri similare, însă nu știe la ce să se aștepte.

”În anii precedenți, prețul a început de la 15 lei/kg. Anul acesta, noi am vrea să începem tot de la 15 lei, dar vom vedea ce se întâmplă. Dacă te duci în piață și ceri 15 lei, dar nu-ți dă nimeni, trebuie să scazi prețul. Poate vor vedea și cei de sus să facă ceva pentru noi, pentru că am văzut că se vorbește mult acolo și se face puțin în ceea ce ne privește”, a mai spus Antonio Bocai.

Fermierul a mai subliniat că, pe timpul verii, concurența în privința tomatelor este una neloială, pentru că unii comercianți vând roșiile la prețuri ridicole, care nu acoperă nici măcar costurile.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole