SCANDALUL OUĂLOR SE EXTINDE! OLANDA EFECTUEAZĂ ACUM TESTE ŞI LA CARNE

Olanda procedează la testarea cărnii de pui provenind din ferme afectate de scandalul ouălor contaminate, cu scopul de a depista o eventuală prezenţă a fipronilului, o moleculă toxică aflată la originea unui scandal sanitar care se extinde de-acum în toată Europa, relatează AFP.

În contextul în care milioane de ouă au fost retrase din vânzare, începând de săptămâna trecută, în mai multe ţări europene, şi după extinderea crizei în Franţa şi Regatul Unit, anunţată luni, în centrul atenţiei se află acum carnea de pui, în Olanda, unde a izbucnit scandalul cu fipronil.

”Testăm în prezent carnea de pui în fermele în care au fost infectate ouă, pentru a stabili dacă este contaminată şi carnea”, a declarat marţi pentru AFP Tjitte Mastenbroek, un purtător de cuvânt al organismului olandez însărcinat cu securitatea alimentară şi veterinară, NVWA.

Puternic afectată în scandal, Germania a îndemnat vineri autorităţile belgiene şi olandeze să facă lumină ”rapid” în acest scandal ”penal” al contaminării ouălor cu insecticid.

”Atunci când observăm o energie infracţională aproape organizată în reţea, este inacceptabil”, a comentat ”cu fermitate” ministrul german al Agriculturii Christian Schmidt în presa germană, marţi, criticând din nou lentoarea comunicării autorităţilor belgiene şi olandeze.

- Publicitate -

Ancheta penală efectuată de NVWA, sub autoritatea Parchetului olandez, în colaborare ci justiţia belgiană, cu privire la rolul întreprinderilor şi furnizorilor în introducerea de fipronil în ferme din Olanda este în curs, a subliniat Mastenbroek.

În Franţa, ”13 loturi de ouă contaminate provenind din Olanda” au fost livrate, în iulie, unor întreprinderi de procesare alimentară situate în vestul Hexagonului, a precizat luni Ministerul francez al Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole