Scandal în Senat! Băgăm gândacii în mâncare? Ce decizie se ia!

„Gândacii în mâncare” sunt un subiect care a stârnit valuri de indignare, dar și multe controverse în rândul opiniei publice din România, în special după ce Comisia Europeană a autorizat, începând cu luna iunie 2021, utilizarea insectelor ca produs alimentar.

Marți, în Senat, a avut loc un adevărat scandal între membrii Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pe marginea proiectului de lege privind interzicerea utilizării insectelor în producţia de hrană pentru populaţia umană, depus în luna septembrie de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, se arată în proiectul de lege transmis Biroului permanent al Senatului, care îi are drept iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic şi Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu Târziu.

În urma discuțiilor destul de contondente de marți, 1 noiembrie, membri Comisiei pentru Agricultură din Senat au stabilit amânarea avizului asupra proiectului de lege, așteptând între timp un punct de vedere din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Până la un răspuns oficial din partea MADR în ceea ce privește gândacii în mâncare, Petre Daea și-a exprimat punctul de vedere într-o intervenție în direct la Antena 3: „Fac apel către toți cei care ne ascultă să lase greierii să cânte și să nu-i pună în farfurie. E bine să mâncăm nu ceea ce ne spun alții, ci ceea ce am fost noi obișnuiți să punem în farfurie, prin tradiție. Să rămânem în spațiul acesta al preocupărilor noastre și să ne respectăm tradițiile, consumând mâncare sănătoasă așa cum am făcut atâtea sute de ani”, a fost îndemnul ministrului Daea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole