Scăderi de preț pe piața cerealelor! Cotațiile porumbului ASTĂZI în Portul Constanța

Cotațiile cerealelor au scăzut pe bursele internaționale în ultima lună, astfel că perioada actuală nu este cea mai bună pentru fermierii care vor să-și vândă marfa pe care o mai au pe stoc. În ceea ce privește prețurile din Portul Constanța, porumbul este cotat la o valoare cu aproximativ 30 de euro/tonă sub cotația de pe bursa Euronext, potrivit specialiștilor.

Astăzi, porumbul se vinde la un preț de 270-275 euro/tonă în Portul Constanța, spune Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în emisiunea Agrojurnal la Digi24.

”Dacă ne focusăm pe bursa Euronext, bursa europeană care ne interesează cel mai mult în acest moment, aceasta cauționează argumentația noastră din ultimele două luni de zile, și anume faptul că prețurile vor scădea încetul cu încetul, din cauza mai multor factori agregați. (…) Porumbul are o coborâre a prețului de aproximativ 42 euro/tonă în ultimele 30-40 de zile.

La generalități despre piață, putem spune că în Ucraina este aceeași situație în ceea ce privește recoltarea porumbului, adică este lăsat pe câmp pentru a se usca natural, însă problemele de acolo vor apărea. Acolo plouă, acolo sunt ninsori, și cultura porumbului va fi, cu siguranță, deteriorată în mare parte. (…) În România, în Portul Constanța, porumbul este la un nivel de 270-275 euro/tonă în aceste zile”, a explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole