Satul sa fii umilit la nesfarsit?… Desteapta-te romane!

Prima preocupare a comunismului a fost sa distruga credinta oamenilor in capacitatile lor unice, in scinteia de divinitate din fiecare dintre ei, in propriul lor destin. Prin anihilarea dorintei omului de a-si manifesta unicitatea, prin deprivarea lui de vointa proprie si de stiinta ca el ar putea sa aiba un rol aparte, sa lase un semn, o marca in viata lui si-a universului, comunismul a reusit sa modeleze omul nou, omul leguma, a izbindit in a lasa planetei mostenire, armate de oameni legume, dezorientati si apatici, fara a sti ce vor si care-i rostul lor in lume.

Bunicii mei pierdusera intr-un final partida cu istoria, dar pina la iesirea lor de pe arena, traisera cu pasiune si credinta, n-aveau ce sa regrete la ceasul darilor de seama. Ei constientizasera ca ceea ce faceau cu buna credinta, avea sa se intoarca ca rasplata intr-un final, iar rasplata lor acum la tragerea cortinei era acea seninatate si-mpacare cu gindul ca nu traisera degeaba, ca nu-si ratasera destinul.
Aceasta speranta a lor bazata pe credinta-ntr-un destin, lipseste astazi omenirii mai mult ca-ntotdeauna, aceasta intelegere ca fiecaruia dintre noi i s-a incredintat un rol si un talent anume, o dibacie, o maiestrie unica in felul ei inscrisa in ADN – urile noastre. Cind fiecare sau majoritatea indivizilor vom intelege acest lucru fundamental pentru existenta noastra,  nu numai ca vom fi pe punctul din care putem vedea lumina, dar chiar iesiti afara din tunel…De-abia atunci idolii vor pieri cu-adevarat caci tinerii nostrii isi vor schimba atentia de la fotbalisti brazdati de tatuaje si starlete ce-si arata sinii in studiouri de TV. , catre propria lor stralucire si divinitate. Cind vom avea curajul sau taria sa ne infatisam lumii asa cum suntem in realitate, si nu spani cu tichie de margaritar pe crestet, cand vom putea vedea cu ochiul liber acea stralucire din fiecare dintre noi, atunci lumea noastra va cunoaste dragostea divina, fara margini, fara granite, eterna.

va urma

 

Sursa: http://www.rockiesexperience.com/us/blog/item/5-satul-sa-fii-umilit-la-nesfarsit?-desteapta-te-romane-urmare-1.html

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult