Satu Mare: Subvenţiile acordate prin APIA, în pericol

13

euro_buzunarDeoarece consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale nu au întocmit amenajamentele pastorale prevăzute de HG 1064, proprietarii de animale care exploatează pajiştile permanente din judeţul Satu Mare riscă să nu mai beneficieze de subvenţiile acordate de APIA.

Cosmin Dorle, referent de specialitate în cadrul Instituţiei Prefectului, afirmă că deşi HG a apărut la sfârşitul anului 2013 şi prevedea ca termen limită şase luni pentru înfiinţarea amenajamentelor pastorale – cadrul care legiferează organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente – nicio unitate administrativ-teritorială din judeţul Satu Mare nu s-a achitat de această obligaţie.

“Deşi HG a apărut în 11 decembrie 2013, până la această dată nu au fost înfiinţate amenajamentele pastorale obligatorii. Acum ne lovim de problema ridicată de reprezentanţii APIA, privind condiţionarea acordării subvenţiilor de existenţa amenajamentelor pastorale “, spune Cosmin Dorle referent la prefectura Satu Mare) (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise