Satu-Mare: Fermierii, încurajaţi de prefect să acceseze fonduri europene

30

bani_bancaPentru a-i încuraja să acceseze fonduri europene, pe de o parte şi să nu ignore asociaţiile de profil, pe de altă parte, fermierii sătmăreni crescători de animale au fost convocaţi de prefectul Eugeniu Avram la o întâlnire cu multe sfaturi şi câteva exemple pozitive.

Trei dintre fermierii care au dus la bun sfârşit implementarea unor proiecte finanţate prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au fost chemaţi să-şi prezinte succesele şi să-i încurajeze pe ceilalţi să procedeze la fel. Însă, Ovidiu Ştrenc, fermier în localitatea Botiz, afirmă că teoria este foarte frumoasă, dar punerea ei în practică înseamnă un calvar când accesezi fonduri europene, iar apoi, la final. te trezeşti că din cauza preţului foarte mic, nu poţi să valorifici laptele produs în ferma de bovine.
„Am accesat un proiect şi am realizat de la zero o fermă de vaci. N-a fost uşor deloc, dar până acum nu am avut bani pentru că a trebuit să investim mereu. Acuma nu avem bani pentru că, deşi am încheiat implementarea proiectului, preţul laptelui în fabricile de procesare este foarte mic”, a povestit fermierul Ovidiu Ştrenc.

În ciuda dificultăţilor cu care s-au confruntat, fermierii sătmăreni nu au ezitat să acceseze fonduri europene, cel puţin aşa rezultă din statistica prezentată de directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Satu Mare, Gabriel Mihali. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise