Sărbătoarea Gustului continuă sâmbătă cu intrecerea ospătarilor

14

produsetraditionalessSeria de evenimente Sărbătoarea Gustului va continua, sâmbătă, la Plaza România, cu inedita Întrecere a ospătarilor, care începe la ora 18,00.

Astfel, ospătarii își vor măsura dibăcia, eleganța și îndemânarea în fața unui juriu exigent și a unui public numeros și dornic de spectacol.

Sărbătoarea Gustului este în plină desfășurare. Până la sfârșitul acestei luni, festivalul se află sub semnul rafinamentului gastronomic, grație unor evenimente care subliniază importanța echilibrului alimentar, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți: “Lecțiile Gustului”, “Chef în campus”, “Atelier de formare profesională — preparare terină cu foie gras de rață”, “Gusturi și destinații europene”, “Cupa României de Sandwich”, “Degustare Beaujolais Nouveau by Paul Bocuse”, “Întrecerea ospătarilor”.

Astfel, în perioada 13-16 noiembrie, la standul Sărbătoarea Gustului din cadrul RomHotel, cei prezenți au avut ocazia să afle secretele celor mai talentați Chefs ai bucătăriilor franceze, spaniole, grecești, belgiene, dar și din Romania.

“Suntem în plină desfășurare cu Sărbătoarea Gustului. Ne bucurăm că avem ocazia să aducem un plus de savoare prin preparatele tradiționale specifice unor țări cu o activitate gastronomică atât de cunoscută tuturor. Dacă în anii precedenți festivalul a fost desfășurat într-un cadru mai restrâns, anul acesta fenomenul a luat amploare, iar lucrul acesta ne bucură foarte mult”, a declarat Daniel Dobre, organizatorul festivalului.

Pe 13 noiembrie, Patrick Pettenuzzo de la Sărbătoarea Gustului, Sebastian Soltan profesionist Horeca de la Macromex și Marie Carels — maestru ciocolatier de la Carelsco Chocolaterie, le-au prezentat liceenilor clasei a XI-a de la Școala Centrală o parte din meseriile cu meșteșug, cele de bucătar, brutar, ciocolatier și cofetar.

Publicul a avut ocazia să savureze delicioasa paella preparată de Juan Duarte de la restaurantul Allioli. Apoi, sa adulmece mirosul de pâine grecească pregătită de Iannis Sarantis de la Casa Grecească Ellinikon și să-și încânte simțurile cu preparate tradiționale, pregătite într-un mod inedit de Chefs ai restaurantului cu specific românesc Barbizon Steak House din cadrul Pullman Hotel. Brânzeturile franțuzești au fost pe gustul invitaților, iar desertul, unul artizanal, alcătuit din ciocolată belgiană combinată cu brânză Roquefort Papillon, preparat de Marie Carles de la Carels Chocolaterie, alături de nemaipomenita amandină a celor de la Barbizon Steak House, au încântat simțurile publicului prezent la eveniment. (Sursa: AGERPRES)

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise