Sărbătoarea fiilor satului, duminică, la Palatca (Cluj)

afisPalatca2013

Duminică, 21 iulie, la Palatca, în județul Cluj, va avea loc “Sărbătoarea fiilor satului”.

Manifestările vor debuta la ora 10.00, cu o slujbă religioasă, apoi, începând cu ora 14.30, pe esplanada din proximitatea scenei amplasate în centrul localităţii, este programat un adevărat regal folcloric, al cărui invitat de onoare este renumitul taragotist Dumitru Fărcaş.

În spectacol vor mai participa: Amalia Codorean Chindriş şi fraţii Ion şi Grigore Zegrean, acompaniaţi de orchestra “Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj. Programul artistic va fi deschis de Ansamblul “Şoimii Codrului” din Palatca, urmând a susţine microrecitaluri Angela Mândruşcă, Dacian Gălăţan, Mariana Pop şi Taraful lui Stângaciu din Mociu. La eveniment vor fi prezente, de asemenea, Ansamblul Maghiar din Palatca, Taraful din Palatca, Ansamblurile din Mociu, Căianu, Cătina, Geaca, Suatu, Cămăraş şi Ansamblul “Rosmaring” din Gherla. Totodată, în cadrul “Sărbătorii fiilor satului Palatca” va avea loc şi reînvierea unei străvechi tradiţii româneşti, “Jocul la Şură”, urmată în încheiere, de “Balul de la Palatca”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult