28 septembrie 2021 - 00:39

Sărbătoarea Ciupercilor, din Briheni

ciupercihmhÎn 16 octombrie 2016, are loc în Colești evenimentul „Sărbătoarea ciupercilor” organizat de Asociația pentru Dezvoltare Comunitară „Codru Moma” în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor. În cadrul acestui eveniment vor avea loc ateliere școală de meșteșuguri precum: cojocărit, tors lână, sculptură populară, plăcintă tradițională cu brănză, fierarie și goblen.

 În aceeași zi va avea loc pe scena Căminului Cultural din Briheni, comuna Lunca, un spectacol folcloric organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor în colaborare cu Primăria Lunca cu ocazia inaugurării Căminului Cultural din Briheni.

La spectacol vor participa: Ansamblul folcloric „Doina Șteiului” din Ștei, Ansamblul folcloric „Muguri și mlădițe de tezaur” din Beiuș, Ansamblul folcloric „Zestreea Buduresii” din Budureasa, Ansamblul folcloric „Codrenii Bihorului” din Roșia, Ansamblul folcloric „Floare mândră de pe Criș” din Tileagd precum și soliștii: Paula Lezeu, Vlad Ștef, Romina Nemeș, Surorile Tomele, Daniela Rada, Andrada Crăciun, Andrada Tulvan, Gabriela Sabău, Andrei Corb, Andreea Codrean.