Sărbătoarea ciobanilor, la Mociu

43

turma_oipngCiobanii din Câmpia Transilvaniei să pregătesc de sărbătoare. Cea de-a 6-a ediţie a evenimentului va avea loc duminică, 3 mai, în comuna Mociu.

La sărbătoare participă ciobanii şi fermierii crescători de ovine din GAL Transilvania şi Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Mioriţa” din Mociu.

Pentru Sărbătoarea Ciobanilor din acest an, organizatorii au pregătit un program ce include o prezentare de oi şi capre, un concurs de tuns oi, un spectacol de muzică şi dansuri populare, dar şi o masă pentru toţi invitaţii, cu degustare de balmos, palanieţe, caş, urdă şi miel la ceaun.

Organizatorii sunt pregătiți pentru 5.000 de participanți.

Producătorii locali vor pune la dispoziție marfă de calitate, iar ciobanii și băcițele pregătesc pâine de casă, palaniețe și gulaș de miel, la ceaun pe care le vor oferi gratuit oaspeților.

Proprietarii a 28.000 de ovine din 14 comune din Câmpia Transilvaniei și 15 producători locali vor participa la această ediție a Sărbătorii Ciobanilor de la Mociu. Vor fi și produse apicole și piei tăbăcite sau cojoace. (Inregral: radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise