20 mai 2022 - 01:21

Șapte fonduri cinegetice, sub incidența virusului PPA la mistreți

Nu mai puțin de șapte fonduri cinegetice sunt atinse de virusul pestei porcine africane (PPA) la mistreți în apropierea unui complex de vânătoare din județul Bistriţa-Năsăud unde au fost confirmate cinci astfel de cazuri, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

„Ca urmare a confirmării pestei porcine africane (PPA), prin buletinul de analiză al Laboratorului Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş cu nr. 11.438, din data de 20.04.2022, la un număr de 5 porci mistreţi morţi din complexul de vânătoare «SC Casa de Vânătoare Ursul Brun SRL», aflat la limita fondurilor cinegetice 21 Măgheruş, 28 Simioneşti, 31 Albeşti, 32 Sâniacob, 30 Teaca, 35 Bozieş şi 37 Matei, prefectul judeţului a convocat, în data de 21.04.2022, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB), la propunerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. În cadrul CLCB a fost adoptată Hotărârea nr. 4/21.04.2022 pentru aprobarea planului de măsuri pentru controlul pestei porcine africane la mistreţii din cadrul complexului de vânătoare afectat”, se menţionează în comunicat.

În vederea reducerii riscului de răspândire a PPA, autoritățile au emis un plan de măsuri care include delimitarea unei zone de restricţie, stabilindu-se o zonă infectată şi o zonă tampon în jurul complexului de vânătoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.