Sandvişul a împlinit 250 de ani

44

Oraşul britanic Sandwich sărbătoreşte, în acest weekend, 250 de ani de la prima atestare documentară a preparatului culinar omonim.
Când John Montagu, al patrulea conte de Sandwich, a comandat, cu aproximativ 250 de ani în urmă, carne de vită servită între două felii de pâine, mai mult ca sigur că s-a gândit numai la confortul personal, nicidecum la faptul că “invenţia” va deveni un stil de a mânca.

Povestea spune că în timpul unui joc de cărţi, contele a cerut să i se pregătească o mâncare din felii de pâine cu carne de vită, pentru ca să poată mânca fără a întrerupe partida.

Legenda mai arată că partenerii lui de joc au cerut să li se aducă “acelaşi lucru, ca lui Sandwich”, iar denumirea a rămas peste ani.

Puţină lume ştie însă ca faimosul “Sandwich” a fost la un pas să se numească “Portsmouth”. Sir Edward Montagu, primul conte de Sanwich, a fost înnobilat pentru meritele sale în bătăliile navale, el ocupând de trei ori funcţia de Lord al Amiralităţii (şeful forţelor navale). În momentul acordării titlului, Sir Edward oscila între titulaturile Sandwich şi Portsmouth, alegându-l până la urmă pe primul, pentru că la acel moment, Sandwich era principalul port al Angliei.
In cursul acestui weekend au loc mai multe evenimente de celebrare a aniversării, printre care concursuri de pregătire a sandvişurilor, una dintre gazde fiind cel de-al 11-lea conte de Sandwich, care, întâmplător, poartă acelaşi nume ca predecesorul său care a inventat sandvişul.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult