Sancțiuni aplicate agenților economici din piețele din Sectorul 4

31

piataddsSâmbătă, 31 ianuarie a.c., Poliţia Locală a continuat să întreprindă controale în rândul agenților economici care își desfășoară activitatea în piețele agroalimentare de pe raza Sectorului 4.

După ce în cursul zilei de 30 ianuarie a.c., inspectorii au verificat piețele Progresul și Sudului, cât și pe cele cu participare privată, respectiv, Reșița și Berceni — Olteniței, aplicând sancțiuni, cu dispunerea retragerii de la comercializare a produselor identificate ca fiind neconforme, astăzi s-a acționat în incinta și perimetrul piețelor Apărătorii Patriei, aflată în subordinea Consiliului Local Sector 4, și Norilor, o piață privată.

La Apărătorii Patriei au fost identificați 7 agenți economici care ofereau spre comercializare produse fără termen de valabilitate și fără a fi afișate termenele de valabilitate.

Totodată, unele societăți nu aveau eliberate acorduri de funcționare de către Autoritatea Locală Sector 4, în măsura în care fiecare dintre agenții economici este obligat ca, independent de administratorul pieței, trebuie să obțină aceste documente, necesare desfășurării activității, în funcție de profil.

În consecință, s-a decis aplicarea unor sancțiuni contravenționale care totalizează 121.500 lei, fiind retrase de la comercializare spre neutralizare următoarele cantități de produse: 160 de ouă, 8 kg mușchi file proaspăt, acestea fiind depozitate necorespunzător normelor igienico — sanitare.

În ceea ce privește Piața Norilor, o piață privată, au fost verificate 8 societăți comerciale, fiind aplicate sancțiuni totalizând 61.800 lei, pentru comercializarea unor produse fără termen de valabilitate sau cu termen de valabilitate expirat. De asemenea, au fost retrase de la comercializare 6, 5 kg pește, 7 kg carne de curcan, 2 kg carne de porc, 1 kg de smântână, 35 de pâini, 5,4 kg de halva, 10 kg de cașcaval.

În paralel, a continuat și verificarea supermarketurilor, în cazul unuia dintre acestea fiind comercializate produse cu termen de valabilitate nespecificat și chiar expirat, inspectorii descoperind pe rafturi produse de panificație aflate într-o avansată stare de degradare (cu mucegai). Pentru toate aceste abateri, respectivul supermarket a fost amendat cu 20.000 de lei, fiind, totodată, retrase de la comercializare și trimise spre neutralizare 2,5 kg de mezeluri, aflate într-o avansată stare de degradare, care degajau un miros pestilențial, și care se aflau în imediata apropiere a feliatorului.

Ulterior, echipele de inspectori s-au deplasat la cel mai mare centru comercial din Sectorul 4, pentru a verifica din nou, în cea de-a șasea zi din această săptămână, dacă societățile care desfășoară activități în respectiva incintă s-au aliniat normelor impuse de legislația în vigoare. Deși de la demararea acestor acțiuni intensive de control, derulate sub directa coordonare a Primarului Cristian Popescu — Piedone, întregul Sector 4 ‘vuiește’, iar agenții economici în culpă puteau să-și remedieze problemele, unii dintre ei au decis, totuși, inconștient, să ignore avertismentele.

Este și cazul unei societăți care desfășoară activități în domeniul alimentației publice, care oferea spre comercializare produse cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, fapt care a condus la aplicarea unor sancțiuni contravenționale ce însumează 40.000 de lei, fiind, totodată retrase de la comercializare produsele identificate ca fiind neconforme.

Citește și

Cmentariile sunt închise