Salonul Eco Agricultura reunește 50 de firme de profil în 2013, 20 din afara țării

12

indagra

Asociația Operatorilor din Agricultură Ecologică Bio-România în parteneriat cu Romexpo organizează, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, a 14-a ediție a Salonului Eco Agricultura, în cadrul celui mai mare târg de agricultură din sud-estul Europei – INDAGRA.

La Eco Agricultura vor fi prezente peste 50 de firme de profil din care 20 din străinătate.

Pentru prima data în istoria salonului, cel mai mare retailer european, Carrefour, va expune întreaga gamă de produse ecologice românești comercializate în baza parteneriatului cu Asociația Bio România. Începând cu data de 30 octombrie 2013, vor putea fi achiziționate în rețeaua de magazine Carrefour din toată țara aproximativ 70 de produse ecologice românești.

„Prima noutate a Salonului Eco Agricultura din acest an este că dintr-un pavilion lateral pe care l-am avut alocat în ultimii ani, care de altfel era destul de generos de 1.000 de mp, partenerul nostru Romexpo ne-a dat posibilitatea să organizăm Salonul Eco Agricultura în acest an, în Pavilionul central, pe inelul principal, zona cu cea mai mare expunere. Anul acesta, salonul va avea și o puternică dimensiune internațională pentru că sunt prezente peste 20 de firme din afara României dintr-un total de 50 de participanți. De asemenea, în cadrul salonului va fi prezent cel mai mare lanț de hipermarketuri din Europa, iar directorul general al Carrefour Europa va fi prezent special pentru acest eveniment”, a declarat pentru AGERPRES președintele Bio România, Marian Cioceanu.

Acesta a precizat că, începând de miercuri, se vor găsi în întreaga rețea de hipermarketuri Carrefour din România peste 70 de produse ecologice românești, între care produse de panificație ecologice, dulci și sărate, paste făinoase, produse lactate, orez bio românesc, miere de zmeură, salcâm, tei, mere ecologice, vinuri, fructe de pădure ecologice congelate și semințe de tot felul.

În data de 31 octombrie 2013 va avea loc Romanian Organic Forum, conferința în cadrul căreia se va semna o Declarație de Intenție privind agricultura ecologică între Federația Națională a Agriculturii Biologice din Franța (FNAB) și Bio-România.

Romanian Organic Forum se afla la a cincea ediție și este cea mai mare conferință de profil din Sud Estul Europei, care reunește anual invitați de marcă din acest domeniu. În acest an și-a propus să aducă împreună operatorii din agricultura ecologică, alături de specialiști din țară și străinătate, pentru a face cunoscute ultimele tehnologii utilizate în sistemul agriculturii ecologice, strategii de marketing, legislația din domeniu precum și viziunea viitoarei Politici Agricole Comune în domeniul agriculturii ecologice.

Ajuns la cea de a 18-a ediție, târgul INDAGRA va reuni peste 430 de companii din România, dar și din alte 20 de țări, ocupând o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați. La ediția din acest an vor fi aduse și cele mai multe animale, în jur de 350 de capete.

În aceeași perioadă, venind în completarea tematicii târgului, la Romexpo vor mai avea loc alte manifestări expoziționale — Indagra Food (târg internațional pentru industria alimentară), All — Pack (expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice), Expo Drink & Wine (târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice), Autoteexpotehnica (expoziție internațională de componente auto) și Târgul de Produse Tradiționale, evenimente ce reunesc peste 250 de firme din țară și din străinătate.Vizitatorii târgului vor putea cumpăra semințe, bulbi de flori, îngrășăminte și vor putea vedea ultimele tehnologii și echipamente pentru irigații, utilaje agricole, sere și solarii, demonstrațiile și concursurile fiind nelipsite de la cel mai mare eveniment de agricultură.

Târgurile vor fi deschise de miercuri până sâmbătă, între orele 10,00 și 18,00, iar duminică între orele 10,00 și 16,00. Prețul unui bilet de acces este de 15 lei. ( Sursa:  AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise