22 octombrie 2021 - 18:24

SALAJENII SI-AU INCASAT BANII PENTRU PROGRAMUL DE TOMATE

Luni au intrat în conturile fermierilor înscrişi în Programul Tomate suma de 3.000 de euro aferentă acestui sezon. Aceştia au realizat producţia de 2 tone, pe care au valorificat-o prin vânzarea legumelor, iar acum, Ministerul Agriculturii le-a virat în cont suma de 3.000 de euro.

Potrivit informaţiilor primite de la Valentin Duca, directorul Direcţiei Agricole Sălaj, luni, 2 iulie, au intrat în cont cei 3.000 de euro pentru 15 fermieri din judeţul Sălaj care s-au înscris în program. Aceştia provin din Zalău, Hida, Bălan, Inău, Pericei, Jibou, Biuşa şi Aghireş. Toţi cei 15 fermieri au respectat condiţiile programului şi au valorificat pe piaţa internă fiecare câte două tone de roşii, fapt ce le-a garantat primirea subvenţiei.

„La nivelul judeţului Sălaj s-au înscris în Programul Tomate 44 de producători agricoli, au plantat 29 şi au fructificat legumele 15 dintre aceştia. Cred că este o măsură foarte bună. Cei 3 mii de euro sunt bineveniţi pentru producătorii agricoli. Programul s-a derulat bine şi au fost înscrişi mai mulţi fermieri în program decât anul trecut, atunci când au beneficiat de bani 37 de producători agricoli. Pe această cale, i-aş îndemna pe consumatori să folosească roşiile româneşti care sunt foarte bune”, a precizat Valentin Duca, directorul Direcţiei Agricole Sălaj.

 Pentru a beneficia de subvenţia de 3.000 de euro, fermierii trebuie să cultive în solarii 2 tone de tomate şi să le valorifice. Directorul Direcţiei pentru Agricultură Sălaj precizează că acesta este cel de-al doilea an în care se acordă subvenţii prin programul Tomate.