Sălaj: Tancurile pentru lapte vor salva de la faliment asociaţiile de agricultori

lapteministruPrimarul comunei Pericei, Boncsidai Csaba, consideră că programul privind achiziţia tancurilor pentru răcirea laptelui vor salva de la faliment asociaţiile crescătorilor de animale.

“În fiecare comună vor exista tancuri de răcire a laptelui, iar instalarea acestora va fi plătită de stat”. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care spune că fiecare localitate va primi până la 5.000 de euro pentru această investiţie. Condiţia, însă, este asocierea fermierilor.

Astfel, vor putea produce lapte conform normelor impuse de Uniunea Europeană. Mai mult, în felul acesta îşi vor găsi cumpărători. Firmele mari sunt dispuse să cumpere de la centrele de colectare din fiecare sat. În prezent, aproximativ 15.000 de gospodării produc lapte neconform şi este nevoie de 3.200 de tancuri. (Sursa: salajeanul.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult