Sălaj: Spectacolele de teatru au revenit în șurile sătenilor

13
IMG_8451Șurile a trei săteni sălăjeni au găzduit în acest sfârșit de săptămână spectacolul „Fisura”, de Flavius Lucăcel, în regia lui Victor Olăhuț. „Cultură`n Șură” este un proiect inițiat de regizorul spectacolului, sprijinit financiar de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și derulat de Asociația culturală JAD.
Proiectul vizează reintroducerea în circuitul cultural profesionist a comunităților rurale. Spectacolul „Fisura”, realizat în parteneriat cu Godot Cafe Teatru din București, recent premiat în cadrul Festivalului Comediei Românești, s-a jucat timp de trei zile în trei sate sălăjene. Caravana teatrală a poposit în comunele Marca, Plopiș și Năpradea, unde regizorul Victor Olăhuț împreună cu Flavius Lucăcel au găsit gazdele ideale și șurile cele mai primitoare.
Aflat la cea de-a doua ediție, proiectul„Cultură’n Șură” se extinde anul acesta. În 2013, localnicii comunei Hida au fost primii spectatori ce s-au bucurat de derularea proiectului. În curtea lui Badea Florea a lui Juvri s-au strâns atunci mai bine de 300 de săteni, care au urmărit cu interes reprezentația teatrală. Același lucru s-a întâmplat și acest an, „Cultură`n Șură” dovedindu-se un proiect viabil ce merită dezvoltat în anii următori.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Corina Moise, Florentina Năstase, Ioana Chiriac și Leonard Viziteu. Scenografia este realizată de Ioana Olăhuț, iar muzica poartă semnătura artistului Indie Folker.
Citește și

Cmentariile sunt închise