Sălaj: Şoarecii Chițcani omoară albinele

87

BF2-2201Fermierii din Salaj le-au cerut autorităţilor să ia urgent măsuri pentru combaterea invaziei de şoareci, rozătoarele omorând albine şi distrugând zeci de hectare cultivate cu cartofi şi porumb.

Fermierii au întocmit un raport pe care l-au înaintat reprezentanţilor Direcţiei Agricole pentru a cere sprijin specialiştilor. Situaţia este considerată deosebit de gravă.

Radu Mălan este coordonatorul celei mai importante asociaţii agricole din Sălaj atrage atenţia că şoarecii atacă, mai nou, nu doar culturile agricole, ci şi stupii.

“Este vorba despre o specie de şoarece mai subţire, Chiţcanii, cu botul ascuţit şi care reuşeşte să intre pe o găurică de 6 mm. Face ravagii. Mănâncă albine şi produse din stup. Roade fagurele cu miere. Şi anul trecutr am avut problem mari cu această specie de şoarece. Pentru a evita pagubele rozătoarele se pot prinde folosind curse speciale sau capcane cu clei. De asemenea, stupii ar putea să nu aibă nicio crăpătură” , spune Radu Mălan.

Fermierii îşi fac griji mai ales pentru că aceşti şoareci distrug şi culturile de cartofi şi porumb. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise