Sălaj: Pagubele produse de secetă, estimate la 235 milioane de lei; peste 187.000 de hectare au fost afectate

47

seceta_totalaSeceta prelungită din perioada iunie-iulie a afectat deja peste 187.000 de hectare de teren în județul Sălaj, având de suferit culturile de porumb, livezile, pășunile și fânețele, dar și plantele de nutreț, pagubele totale fiind estimate de reprezentanții Direcției pentru Agricultură la circa 235 milioane de lei.

“Cele mai afectate sunt culturile de porumb, dar și cele de floarea soarelui și cartofi. Situația finală depinde de evoluția vremii, dar prognozele spun că va fi secetă în următoarea lună și jumătate. Avem afectate peste 187.000 de hectare de teren. Sunt probleme în foarte multe zone din județ”, a declarat luni Valentin Duca, directorul Direcției pentru Agricultură Sălaj.

Potrivit unei situații estimative întocmite de instituția menționată, în Sălaj au fost afectate 25.600 hectare de porumb și sorg, 2.400 hectare de floare soarelui, 6.600 hectare de cartofi, 110.000 hectare de pășuni și fânețe, 27.900 hectare de plante de nutreț, valoarea pagubelor, în funcție de cheltuielile efectuate, fiind de 235 milioane de lei. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult