Sălaj: Mutaţiile genetice afectează albinele

20

albinemjkslÎn Sălaj, mutaţiile genetice ale plantelor au omorât mii de familii de albine, ceea ce a făcut ca producţia de miere din acest an să fie zero.

Specialiştii în biologie moleculară spun că în urma analizelor s-a constatat că plantele au suferit mutaţii genetice pentru a se adapta la perioadele din ce în ce mai secetoase, iar mutaţiile au repercusiuni grave asupra albinelor şi a păsărilor

Pentru prima oară în ultimul secol, apicultorii se confruntă cu un fenomen neobişnuit; mii de familii de albine au murit în acest an din cauza mutaţiilor genetice ale plantelor, iar producţia de miere este aproape inexistentă.

Ing. Ioan Dumitraş: „Plantele melifere, de la care albinele colectează produsele apicole, respectiv miere, polen, au suferit unele mutaţii genetice.

„Planta s-a adaptat noilor condiţii de mediu, respectiv temperaturilor mai ridicate şi, implicit, nu mai produce nectar, ci produce mult polen”, a declarat Ioan Dumitraş.

Apicultorii spun că pierderile sunt uriaşe.  Radu Mălan, apicultor: „Foarte puţini dintre apicultorii sălăjeni au extras ceva miere. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise