Sălaj: Drumul vinului, un program agro-turistic gândit pentru a atrage turiști în zonă

30

butoaievinDrumul vinului este un program agro-turistic pus în practică, zilele acestea, în judeţul Sălaj în cadrul unui parteneriat româno-maghiar de promovare a valorilor viticole din zona localităţii sălăjene Şamşud.

Prin acesta se urmăreşte atragerea de turişti maghiari în localitatea Şamşud prin promovarea pivniţelor locuibile construite cu ani în urmă pe dealurile cu vii.

Keresztes Bela este un localnic din Şamşud care l-a pofit pe colegul nostru, Adi Lungu, în pivniţa sa, dar şi în camerele cu privelişte deosebită, pentru a-i prezenta surprizele cu care vor fi întâmpinaţi turiştii.

Turiștii sunt invitați în pivnițe care găzduiesc butoaie cu vin de cea mai bună calitate, dar și încăperi propice pentru locuit departe de agitația din oraș, unde atât condițiiel de cazare cât și cele de locuit sunt unele specifice zonei.

Kerstes Bela este unul dintre localnicii din Șamșud care dețin astfel de pivnițe și spune că totul se rezumă la obiceiurile și tradițiile locale, turiștii putând avea parte de cele mai interesante clipe, departe de tot ceea ce înseamnă lumea modernă. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise