“Sacrilegiu”: Nicolas Sarkozy interzice brânza din toate meniurile de la Palatul Elysée

19

Bucătarul-şef al preşedintelui francez a dezvăluit că acesta a interzis brânza în Palatul Elysée.
O asemenea decizie pare un sacrilegiu pentru un preşedinte francez. În urmă cu zeci de ani, Charles de Gaulle declarase: “Cum poate cineva să guverneze o ţară care are 246 de tipuri de brânză?” Sarkozy a preferat să elimine pentru totdeauna sursa de nelinişte a lui de Gaulle.

De vină este dieta sa, a dezvăluit Bernard Vaussion, bucătar la Elysée de cinci preşedinţi încoace, scrie “The Telegraph”.
Brânza e atât de identificată cu spiritul francez, încât republicanii americani i-au numit “maimuţe laşe mâncătoare de brânză”, în momentul în care au refuzat să sprijine invadarea Irakului, în 2003. Sub îndrumarea atentă a soţiei sale, Carla Bruni, Sarkozy a decis să fie mai atent cu ce alimente îi cresc nivelul de colesterol, aşa că a interzis acest aliment de pe masa sa. Noua sa aversiune a creat chiar un mic conflict diplomatic, anul trecut, în octombrie. Atunci, Sarkozy i-a spus unui alt şef de stat că Angela Merkel “spune că e la dietă şi apoi se repede la brânză”. Spre deosebire de predecesorii săi, cărora nu le era frică de mesele apetisante, Sarkozy preferă mâncăruri uşoare, cu legume şi carne albă. În plus, nu bea deloc vin, o altă mândrie naţională a francezilor.
Sursa: www.adevarul.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise