Sacrificarea păsărilor, caprinelor și ovinelor, în creștere

Fie că vorbim de contextul actual al pandemiei și de scumpirile generate de această criză, sau de frica de PPA, numărul sacrificărilor păsărilor, caprinelor și ovinelor,  a crescut, în luna septembrie a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce în cazul bovinelor şi porcinelor s-au înregistrat scăderi, potrivit datelor publicate, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În acelaşi timp, în perioada analizată, greutatea în carcasă a crescut la porcine şi la ovine şi caprine, a scăzut la bovine, iar la păsări este aproximativ constantă.
Statistica oficială relevă faptul că, în iunie 2020 vs iunie 2019, sacrificările de porcine au scăzut cu 3,2%, iar cele de bovine cu 2,2%, în timp ce la păsări majorarea a fost de 3%. Pe de altă parte, sacrificările de păsări au înregistrat o creştere de 3%, iar cele de ovine şi caprine de 0,5%.

Totodată, greutatea în carcasă a rămas aproximativ constantă la păsări în luna septembrie a acestui an, comparativ cu septembrie 2019, în timp ce la bovine s-a înregistrat scădere de 5,3%. În schimb, greutatea caprinelor și ovinelor a înregistrat creşteri de 8,5% şi la porcine (2,6%).

Conform datelor INS, în septembrie 2020, greutatea medie în carcasă a fost de 163,2 kg la bovine (faţă de 168,6 kg, în septembrie 2019), de 89,2 kg la porcine (faţă de 84,2 kg), de 15,1 kg la ovine şi caprine (14 kg în septembrie 2019) şi de 1,7 kg la păsări (faţă de 1,7 kg, în aceeaşi lună din anul anterior).

(Sursa Agerpres)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole