S-au epuizat stocurile de vaccin antirabic

55

Mai multe instituţii sanitare din ţară au sesizat Academia de Ştiinţe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic iar Institutul Cantacuzino şi-a încetat producţia, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, informează un comunicat al Avocatului Poporului.
“Mai multe instituţii sanitare din ţară s-au plâns Academiei de Ştiinţe Medicale că au epuizat stocurile de vaccin antirabic şi că în scurt timp nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienţii muşcaţi de câini. În astfel de condiţii, Academia de Ştiinţe Medicale a solicitat discutarea acestei probleme în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării”, se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte ancheta demarată de Avocatul Poporului referitoare la închiderea liniilor de producţie la Institutul Cantacuzino, s-a dispus întocmirea unui raport special care prezintă rezultatul anchetei şi care va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului.

Avocatul Poporului a desfăşurat pe parcursul mai multor luni o anchetă proprie referitoare la încetarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, care “reprezintă o încălcare gravă a dreptului la sănătate”, drept prevăzut de articolul 34 din Constituţia României.

“O asemenea situaţie are ca efect pericolul producerii unor epidemii, ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare”, se subliniază în comunicatul Avocatului Poporului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult