S-AU EPUIZAT FONDURILE PENTRU DEZVOLTAREA FERMELOR MICI

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat luni că fondurile europene nerambursabile alocate pentru  acest an prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru dezvoltarea fermelor mici s-au epuizat înainte de data închiderii sesiunii.

”AFIR a primit online 6.372 de solicitări de finanţare în valoare totală de 95.580.000 euro. Precizăm că alocarea financiară stabilită pentru sesiunea anuală 2018 a submăsurii 6.3 ‚Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici’ a fost de 47.790.000 euro”, anunță AFIR, într-un comunicat.

Conform regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, în cazul atingerii plafonului stabilit de 200% din alocarea disponibilă, sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat, înainte de termenul limită.

„Subliniez faptul că toate activităţile pe care solicitantul se angajează să le efectueze prin planul de afaceri sunt obligatorii, pentru menţinerea sprijinului acordat, pe toată perioada contractului de finanţare, respectiv perioada de implementare şi de monitorizare a investiţiei finanţate prin PNDR 2020. Am reuşit până acum să acordăm sprijin financiar pentru mai mult de 25.700 de mici fermieri, care au solicitat finanţări de peste 160 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor exploataţii agricole. Valoarea plăţilor efectuate până în prezent acestor fermieri este de aproximativ 123 milioane de euro”, a declarat directorul general al agenţiei, Adrian Chesnoiu.

Sesiunea de primire a cererilor de finanţare a fermelor mici fost deschisă pe 1 august şi avea prevăzut ca termen limită de depunere data de 31 decembrie.

 

Sursa: www.news.ro
Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult