S-a reluat producția de îngrășăminte la Azomureș!

Combinatul chimic de la Târgu Mureș, Azomureș, a reluat producția de îngrășăminte chimice, după o lungă perioadă de pauză. Producția se realizează deocamdată cu amoniac adus din import, la costuri mai reduse față de gazul natural românesc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior, citat de Radio Mureș, combinatul a repornit deocamdată la o capacitate scăzută, undeva la 10% din cea normală.

”În ultimele 12 ore am repornit parțial o parte din instalații, este vorba de una dintre fabricile de producere acid azotic și o secție care produce îngrășăminte, azotat de amoniu. Este o repornire parțială, undeva la 10% din capacitatea normală a combinatului, o repornire care s-a putut realiza cu amoniac, materia noastră primă de bază, din import”, a precizat Ovidiu Maior, citat de Radio România Târgu Mureș.

Reprezentantul Azomureș a mai subliniat că producția ar putea crește începând din această vară, dacă se va reuși repornirea uneia dintre fabricile de amoniac ale combinatului, astfel încât să poată fi asigurat un flux continuu de producție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole