S-a pus crucea definitiv pe programul Start-Up Nation?

Programul Start-Up Nation, lansat în anul 2017, părea să fie o gură de aer proaspăt în domeniul afacerilor din România, oferind suport IMM-urilor să acceseze fonduri nerambursabile. Cu toate acestea, se pare că programul nu este văzut cu ochi buni de actuala guvernare.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, consultantul Marian Vișu-Iliescu a precizat că programul Start-Up Nation cel mai probabil nu va fi continuat, nefiind agreat de actuala guvernare.

”Se aude că s-a pus cruce la acest program, pe considerentul că el a provenit dintr-o anumită guvernare. Mie chestiunea aceasta mi se pare în detrimentul IMM-urilor. Să știți că acel Start-Up Nation nu a fost ceva rău. Poate în a doua sesiune, unde s-a supralicitat numărul de locuri de muncă, unde tot ei au făcut treaba aceasta prin criteriile de selecție. Dar în prima sesiune, eu cunosc câțiva tineri care au un business din care trăiesc acum, împreună cu toată familia”, a precizat consultantul Marian Vișu-Iliescu.

De altfel, actualul ministrul al economiei, Claudiu Năsui, a fost unul dintre criticii acestui program. Potrivit acestuia, din a doua sesiune a programului au rămas de rambursat datorii ale statului de 873 milioane lei, bani pe care statul român îi mai plătește și astăzi către beneficiari.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole