27 mai 2022 - 08:42

S-a găsit SOLUȚIA PANDEMIEI de COVID-19! Tratamentul cu anticorpi al AstraZeneca poate elimina decesul și orice evoluție severă a bolii

Se întrevăd speranțe mari în privința sfârșitului pandemiei de COVID-19. Potrivit ultimelor date, tratamentul cu anticorpi dezvoltat de gigantul farmaceutic AstraZeneca și-a demonstrat capacitatea de a preveni și de a trata infectarea cu virusul.

Cocktailul experimental de medicamente cu anticorpi COVID-19 de la AstraZeneca a reușit să reducă bolile severe sau decesul la pacienții nespitalizați într-un studiu în stadiu avansat, a declarat recent producătorul britanic de medicamente, potrivit economictimes.indiatimes.com.

Medicamentul, numit AZD7442, a redus cu 50% riscul de deces sau al dezvoltării de forme severe a virusului la pacienții care au fost simptomatici timp de șapte zile sau mai puțin, îndeplinind scopul principal al studiului.

AstraZeneca a creat primul tratament cu Evusheld, prima combinație de anticorpi monoclonali, modificați pentru a asigura protecție pe termen lung împotriva Covid-19. Potrivit reprezentanților companiei, tratamentul și-a demonstrat eficiența în prevenirea COVID-19 în studiul randomizat, de faza III (PROVENT), un nivel ridicat de protecție împotriva COVID-19 simptomatic, cu o reducere de 77 % a riscului de a dezvolta COVID-19 simptomatic, administrat în doză unică.

Reprezentanții AstraZeneca susțin că mai mult de 75% dintre participanții la studiu au avut comorbidități, printre care condiții cunoscute ca având un răspuns redus la vaccinare, însă nu a fost niciun caz de afectare severă și nu a fost înregistrat niciun deces prin COVID-19 în rândul persoanelor tratate cu AZD7442.

„O intervenție timpurie cu anticorpii noștri poate oferi o reducere semnificativă a progresiei către boală severă, cu protecție continuă pentru mai mult de șase luni”, a declarat Mene Pangalos, vicepreședinte executiv, cercetare și dezvoltare în biofarmaceutice la AstraZeneca.

În urma ultimelor rezutate ale studiului, compania farmaceutică a cerut aprobarea de urgență de la autoritățile de reglementare din SUA pentru utilizarea AZD7442 ca medicament de prevenire. De asemenea, Agenția Europeană a Medicametelor (EMA) a început procedura de analiză pentru Evusheld și, într-un scenariu optimist în care va fi aprobat rapid, noul tratament va putea să joace un rol important în ieșirea din pandemie.

Sursa foto: g4media.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.