S-a deschis sezonul la vizitarea Bisericilor fortificate. Cu 50 de lei, vizitezi 45 de obiective și ai reduceri și la cazare

22


medias.kBiserica Evanghelică din Transilvania a deschis sezonul pentru vizitarea bisericilor fortificate. Ca o noutate, în acest an turiştii pot cumpăra un card care le va permite accesul gratuit la 45 dintre cele 65 de monumente incluse în traseu.

Sezonul de vizitare va fi deschis până pe 31 octombrie. Programul include o serie de lăcaşuri de închinăciune din Brașov, dar și din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş și Bistriţa-Năsăud. „Există încă circa 150 de biserici fortificate săseşti medievale în Transilvania, care încă nu sunt prea bine cunoscute, care sunt cea mai mare parte în zona rurală şi care credem noi că merită să fie vizitate, fiindcă şi ele sunt dotate cu un patrimoniu extraordinar”, a precizat Frank Thomas Siegler, reprezentantul Bisericii Negre. Cele mai cunoscute de vizitatori sunt Biserica Neagră din Braşov, Biserica Evanghelică din Sibiu sau Biserica cu turn din Bistriţa, dar pe lângă ele sunt deschise spre vizitare mai multe lăcaşuri din satele transilvănene.

Pentru anul acesta sunt ațteptati peste 400.000 de vizitatori. Noul card oferă şi numeroase reduceri la cazare. Preţul „Transilvania card” este de 50 de lei şi poate fi cumpărat de la Biserica Neagră sau de la Biserica Evanghelică din Râşnov, dar şi comandat prin email. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise