S-a aprobat AZI! Sprijin 300 de milioane de euro pentru agricultură și industria alimentară

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, o schemă românească în valoare de 300 de milioane de euro (1,5 miliarde de lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul agroalimentar în contextul pandemiei de coronavirus, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar, citat de AGERPRES.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de ajutor de stat și va fi deschisă IMM-urilor active în sectoarele agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi industriei alimentare.

Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe în valoare de până la 120.000 de euro (593.000 de lei) pentru fiecare beneficiar.

Măsura vizează atenuarea deficitelor de lichidităţi cu care se confruntă beneficiarii şi compensarea unei părţi din pierderile suferite de aceştia din cauza pandemiei de coronavirus şi a măsurilor restrictive pe care autorităţile române au fost nevoite să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile cadrului temporar, ținând cont că ajutorul nu va depăşi 2,3 milioane de euro per beneficiar şi se acordă până la 30 iunie 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole