Rusia a suspendat importurile de conserve de legume din Republica Moldova

89

conserveServiciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) a anunțat, luni, că a suspendat importurile de conserve de legume din Republica Moldova, transmite RIA Novosti.

Măsura vine la câteva zile după ce aceeași agenție a interzis importul de fructe din Republica Moldova.

Începând cu data de 18 iulie, Rosselhoznadzor a suspendat importurile de conserve de legume pe teritoriul Federației Ruse, se arată într-un comunicat de presă publicat, luni, pe pagina de Internet a Rosselhoznadzor.

Agenția a precizat că a luat această măsură, care vizează patru companii (Sorvest-Agro, Alfa-Nistru, Natur Bravo și Coval&Co), din cauza neîndeplinirii cerințelor în materie de etichetare a produselor.

Această nouă măsură de represalii a Moscovei vine ca urmare a ratificării de către Republica Moldova, Georgia și Ucraina a Acordului de asociere și de liber schimb cu UE la data de 27 iunie.

Imediat după ratificare Rusia a avertizat că intenționează să introducă în regim unilateral taxe vamale pentru vinurile și produsele agricole din Republica Moldova. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult